مناجات / سیدمهدی شجاعی
*از کودکی همیشه این پرسش را داشتم که: چه دلیلی برای حاجتهای گوناگون خواستن از خدا وجود دارد؟ حال آنکه خدا بیش از ما به نیازهای ما واقف است. و گاهی، هنگام دعا به این جمله بسنده میکردم که: «خدایا! آنچه بر من نیکو و پسندیده است، عنایت فرما!» بعدها فهمیدم پس از خواندن ادعیه نورانی ائمه معصوم، حاجت طلبیدن، چه حکمتی میتواند داشته باشد. ما دعا میخوانیم تا توجهمان به نیازهای اصلیمان جلب شود. پس از آن حاجت میطلبیم تا خود را با خواستههایمان بیشتر بشناسیم. مناجات کردن با خدایی که بیش از ما به حاجتهای ما آگاه است، از سویی باعث ادامه یک ارتباط خودخواسته با خالق هستی میشود و از سوی دیگر محک و ترازویی است تا ما خودمان را با آن نقد بزنیم و بررسی کنیم. چه بسیار اتفاق افتاده که به نیازهای اصلی خودمان بیتوجه بودهایم و از خدا کمترینها را خواستهایم. چه بسا مادرمان مریض بوده و ما از خدا توپ فوتبال طلب کرده بودیم!
*شعاری شد؟! الانه، حتم مینشینی کنار رفیقرفقا و فکوفامیل، که فلانی قصد نصیحت کردنِ ما را داشته! ما همان بهتر که کتابمان را معرفی کنیم.
ماههای رجب، شعبان و رمضان، ماههاییست که خدا خطوط پرسرعتِ اتصال به آسمانش را به رایگان در اختیار بندگانش قرار داده، بیهیچ رنج و زحمت. ماه رمضانش را هم که سنگ تمام گذاشته تا همه حالش را ببرند!
*«سیدمهدی شجاعی» این نویسنده عزیز و بزرگوار، کتابی دارد با نام «مناجات» که پیش از این، به صورت پراکنده در ماهنامه نیستان، به چاپ رسیده بود. این کتاب همانند هر کتابی، فصول متعددی دارد که هریک حال و هوای مخصوص به خودش را دارد. یکی در حال و هوای محرّم، و دیگری در حال و هوای معصومین و حج و احرام و... که پیش از هر دعا، خدا را به گونهای میخواند. این کتاب به گونهای، نمایهای از تفکرات و آرمانهای شجاعی است. او هر فصل از کتابش را با بیتی نغز و زیبا میآغازد که حلاوت خوانِشِ نوشتههایش را دوچندان میکند. شجاعی گاهی در قالب مناجات، دیگرانی را که گاه مسئولیت اجتماعی دارند و گاه مسئولیت سیاسی، مورد انتقاد قرار میدهد تا مناجاتش به یک نتیجه فردی-الهی محدود نشود. آرزومندیم، این روزها خداوند، سلامتیاش عطا فرماید.
*«خداوندا! به ما آنچنان ایمانی عنایت کن که خود را اسلام نشمریم و دین معنا نکنیم و نفسانیتِ خود را با رضایتِ تو اشتباه نگیریم.
خداوندا! معانی از واژههای خود دور افتادهاند و واژهها معانیِ واژگون یافتهاند. معانی را به واژگان بازگردان!
خداوندا! به فرزندانمان بینشی عطا کن که میان اسلام و داعیانِ مسلمانی فرق بگذارند و مکتب را از شاگردان کودن یا دغلکارِ آن تمیز دهند.
ای خدای حسنبن علیالعسکری! از زمان حضور آخرین امام حاضر، جهان همچنان تاوانِ بیلیاقتیاش را پس میدهد. به ما لیاقت دیدار فرزند عسکری را عنایت فرما.»
*این کتاب را میتوان از انتشارت کتاب آفتاب واقع در چهارراه شهدا، روبهروی شیرازی۱۴، پاساژ رحیمپور، انتهای پاساژ تهیه نمود. شماره تماس: ۰۵۱۱.۲۲۲۲۲۰۴
وبلاگ خوبی دارید !
اگر مایل به تبادل لینک هستید ما رو با نام < کتاب رایگان برای موبایل> لینک کنید و به ما خبر بدهید تا شما رو لینک کنیم.